Dzisiaj jest: r. , imieniny:

Akceptuje Regulamin Newslettera

Wiadomości: Sprawy wsi

Zdjęcie Artykułu

Mieszkańcy Pożarzyska w czynie społecznym zagospodarowali skwer

Mieszkańcy Pożarzyska postanowili wspólnie zadbać o swoje otoczenie. Pracowali społecznie przez kilkanaście dni, a efektem tego wysiłku jest uporządkowany skwer w centrum wsi, na którym dodatkowo nasadzone zostały rośliny.

Dzięki wspólnej pracy i zaangażowaniu mieszkańców, kolejne miejsce w Pożarzysku zmieniło swój wygląd.

- W minionym roku podczas podziału środków z funduszu sołeckiego wspólnie podjęliśmy decyzję o przeznaczeniu środków finansowych na zagospodarowanie terenu w naszej miejscowości - utworzenie tzw. skweru. Prace podzielono na trzy etapy. Na początku, musieliśmy wyrównać teren i wykonać podbudowę. Następnie wykonaliśmy pracę związaną z ułożeniem obrzeży z kostki granitowej, a w ostatnim etapie posadziliśmy rośliny. Dziękuję mieszkańcom, którzy po raz kolejny udowodnili, że można na Nich polegać. Pomagali starsi i młodsi mieszkańcy, za co jestem im bardzo wdzięczny. Dziękujemy również Kopalni Siedlimowice za pomoc przy tej inwestycji – mówi Łukasz Brańka sołtys Pożarzyska.

Na zagospodarowanie skweru w Pożarzysku mieszkańcy przeznaczyli środki pochodzące z funduszu sołeckiego w wysokości 1800 złotych oraz 400 złotych ze środków własnych.

Oprac. Magdalena Pawlik

Autor: Gmina Żarów

Liczba wyświetleń: 359

Powrót